Slaaptips

Van onrustig slapen naar heerlijk ontspannen wakker worden!

Je leest het vast overal, het is verstandiger niet teveel koffie of alcohol te drinken voor het slapen gaan. Ook de mobiel is een no go evenals uitslapen/snoozen. Met onderstaande slaaptips hopen wij je te helpen om elke morgen weer heerlijk uitgerust naast je bed te staan!

De standaard slaaptips zoals meer bewegen, een vast patroon qua slaap en de perfecte slaapomgeving maken, helpen zeker mee aan een goede nachtrust.

Wees actief

Want hoe actiever je bent gedurende de dag, hoe eerder je in slaapt valt. Mocht je nu al “moe” wakker worden, neem dan elke ochtend een korte wandeling in de buitenlucht je lichaam maakt dan cortisol aan, dit werkt alleen als je het binnen een uurtje doet nadat je wakker bent als een soort “natuurlijke” boost. Bijkomend groot voordeel is dat je je gelukkiger maar ook alerter bent gedurende de dag! Doen dus!   

BAS Body Adaptive System

Zo is het ook bewezen dat slapen met de slaapkamerdeur open zorgt dat je langer en beter slaapt. Zet je ook nog je slaapkamerraam open, dan kan je slaapkamer extra goed ventileren. Bovendien zorgt het ervoor dat je slaapkamer afkoelt wat ook weer bijdraagt aan een fijne nachtrust.

De sfeer in je slaapkamer

De sfeer die je in je slaapkamer hebt zorgt voor juist wel of geen goede nachtrust. Slapen in een opgeruimde slaapkamer geeft veel meer rust, dus leg die kleren in de kast, ruim die boeken op en gebruik rustgevende kleuren op de muur.

Ook beddengoed heeft een grote invloed op je slaapgedrag. Zo is een mooi laken of dekbedovertrek van polyester prachtig om te zien maar comfortabel slapen doet het niet. Kies liever voor (biologisch) katoen dit ademt goed en neemt voldoende vocht op. Als je daarbij onder een ganzendonzen dekbed slaapt dan heb je de perfecte combinatie! Ganzendons is licht, heeft een groot aanpassingsvermogen qua temperatuur en valt heerlijk soepel om je heen. Neem eens een kijkje op de website van Dauny voor een goed ganzen donzen dekbed.

Tevens is het heel belangrijk om je slaapkamer elke dag te luchten. Doe dit elke dag zeker minimaal 15 minuten per dag. Het liefste gelijk in de ochtend of anders ’s avonds vlak voor het slapen gaan.

Regelmaat in je slaappatroon

Als je van jezelf weet dat je bijvoorbeeld het beste functioneert bij acht uur slaap per dag. Zorg dan ook dat je echt die acht uur slaapt haalt. De uren die je in bed doorbrengt met lezen, televisie kijken of om in slaap te vallen moet je hier vanaf halen. Het kan dus heel goed zijn om acht uur effectieve slaap te hebben, je 9 uur per dag in bed doorbrengt. Het meest optimale krijg je als je dit “schema” ook zeven dagen per week volhoudt.

Keuze van je boxspring/matras

En natuurlijk niet te vergeten je boxspring/matras wij hebben een ruime keuze in boxsprings/matrassen en een nog grotere keuze aan dealers bij jou in de buurt. Onze dealers voorzien je graag van een eerlijk en gedegen advies, want een goede boxspring of matras dat moet je voelen!! Daar moet een ervaren slaapspecialist je op zien liggen om te kijken hoe jouw lichaam reageert op een bepaald type boxspring/matras.

Toch alvast wat voorwerk doen?

Zacht en soepel slapen: Ons Zweedse merk Viking laat je het gevoel hebben op een wolk te slapen

Steviger slapen: Nice & Easy staat erom bekend dat je in 5 stappen je eigen boxspring kunt samenstellen, voor iedereen een passende boxspring

Op zoek naar een boxspring: bekijk hier al onze boxspring merken

Op zoek naar een matras: Binnen de collectie Haarhuis & Jansen hebben wij een zeer uitgebreide collectie matrassen.

Op zoek naar een natuurlijk en organisch matras: Onze Hypnos matrassen zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt en geheel recyclebaar.

BAS Matras
Organic No.4
×