Scandinavisch slapen

Scandinavisch slapen

Wat is eigenlijk Scandinavisch slapen?

Scandinavisch slapen

Scandinavisch slapen is de laatste jaren steeds bekender geworden.

Veel beddenfabrikanten zijn in het fenomeen “Scandinavisch Slapen” of “Zweeds Slapen” gedoken en bieden nu met trots hun beste modellen aan als echt Zweeds bed. Zo zijn er een aantal Nederlandse merken die een Bed maken met een Zweedse naam voor het model bed en het gelijk bombarderen als Scandinavisch slapen. Maar wat houdt Scandinavisch slapen eigenlijk in en klopt het wel dat Nederlandse bedrijven een écht Zweeds bed kunnen maken?


Om deze vragen goed te beantwoorden moeten we de fabriek van Viking Beds of Sweden eens bezoeken. Want deze fabrikant is, zoals “Beds of Sweden” al doet vermoeden, echt gevestigd in Zweden. In het plaatsje Ekenässjön wel te verstaan. En hier worden bedden gemaakt volgens een echt Scandinavische traditie.

We spreken af met Magnus Söderberg, eigenaar van dit familiebedrijf.

De bevlogen ondernemer neemt alle tijd voor ons en laat ons alle kneepjes van zijn Viking bedden zien:

Pocketveren van Zweeds staal die twee keer zijn na-gehard. Voor een goed en comfortabel slaapcomfort.
Geen verlijmingen in het bed. Geen drukverdelers.
Natuurlijk latex rechtstreeks op de pocketveren geplaatst. Dit gebeurt zonder lijm, maar met hotmelt (een soort hete wax) ter dikte van een pennenstreep.


Magnus Söderberg, eigenaar van Viking Beds of Sweden, aan het woord.
Magnus: “In een echt Zweeds bed zitten geen drukverdelers in het matras, want zonder drukverdelers kunnen de pocketveren het beste individueel en los van elkaar werken.”

Hij vervolgt;” De losse topmatras fungeert als drukverdeler.. Eigenlijk zouden onze bedden dus te zacht aanvoelen zonder topmatras. Belangrijk is ook dat de boxen een hoge veerweg hebben. Bij Zweeds Slapen gaat het om het samenspel van box, matras én topmatras.”

Goed om te weten dus dat de topmatras er voor zorgt dat jouw bed wat steviger aanvoelt in een écht goed Zweeds bed. En daar gaat het dus mis met alle niet-Scandinavische bedrijven (hoe goed ook) die een imitatie proberen te maken van een Zweeds bed. Want in de volksmond wordt een gestoffeerd matras op een boxspring met een topper door dergelijke fabrikanten als Scandinavisch bestempeld. Dit heeft echter niets met Zweeds slapen te maken! De bedden zien er misschien Scandinavisch uit, maar hebben een totaal ander ligcomfort.

De box en het matras zijn in de regel knetterhard en de (vaak veel te dikke) topmatras moet er dan voor zorgen dat er nog een klein beetje comfort in het bed komt.

Indien je een beddenspeciaalzaak bezoekt en je écht het Scandinavische comfort wenst, zou je de verkoper eigenlijk moeten vragen om de topmatras van het bed af te halen. Indien je dan een ultra-zacht comfort voelt, weet je dat je in de regel aan het juiste adres bent. Indien het matras hard aan voelt, koop het bed dan niet, want je zult teleurgesteld worden als je het bed een tijdje in gebruik neemt. In een echt Scandinavisch bed lig je namelijk in je bed en er niet op zoals je bij een traditioneel bed doet. Dit verschil voel je gelijk. Wij zeggen ook niet voor niks: Een Viking bed kies je met je ogen dicht!Ons advies.
Koop een écht Scandinavisch bed bij een Viking dealer of verdiep u eens in de andere Scandinavische beddenmerken, zoals: Hästens of Mattsons
Qua prijs-kwaliteitsverhouding vinden wij Viking bedden het meest interessant, maar ook de andere Zweedse beddenmerken zijn al heel veel beter dan de imitatie merken.

Nieuwsgierig geworden naar de gehele collectie Viking bedden? Download hier de brochure of laat hem gratis opsturen!

Voor meer informatie over ons beddenmerk Viking adviseren wij je een kijkje te nemen bij een van onze Viking dealers. Zij kunnen je gelijk het comfort laten ervaren door je proef te laten liggen op één van de Viking bedden in de showroom! Kijk hier voor een dealer bij jou in de buurt: https://haarhuisenjansen.nl/dealers/

.

×