BAS Matras

Matras

Matras

Een goede oriëntatie is het halve werk. Wij geven je dan ook graag alvast een aantal tips!

Hoe vind je het beste matras dat past bij jou?

Goed slapen begint bij het juiste matras. Of het nu voor een boxspring, voor een spiraal- of lattenbodem is. Haarhuis & Jansen biedt een uitgebreide collectie. Want elk matras is anders zoals ook elk lichaam anders is.

Premium beddenmerken


Een goed matras ondersteunt jouw lichaam op de juiste manier. Daarom werken wij uitsluitend met de matrassen van de premium beddenmerken:

Hypnos

Viking Beds of Sweden

BAS

Haarhuis & Jansen

Nice & easy

Wij geloven niet in het “one fits all” principe, deze typen worden vaak aangeboden door internetaanbieders die hun voorraad zo efficiënt mogelijk willen houden. Deze aanbieders kijken niet naar jouw lichaam en proberen je te verleiden met het fabeltje dat er één matras bestaat die voor iedereen geschikt is. Onzin.

Waar let je op bij de keuze van een matras?


Welke matrasdrager heb je? Het juiste comfort haal je uit de combinatie van matras en bodem. Heb je een goede lattenbodem? Of boxspring? Voor iedere matrasdrager bestaat er een bijpassend matras. Zo kun je het beste een pocketveer matras gebruiken op een boxspring. Het is heel belangrijk dat je jouw matrasdrager goed controleert. Want zelfs het beste matras ooit, zal nooit goed liggen wanneer je deze legt op een doorgezakte bodem.


Materiaal


Je kunt kiezen uit verschillende soorten matrassen. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen ligeigenschappen. Je kunt kiezen tussen een pocketvering-, latex- of traagschuimmatras. Ieder type heeft weer zijn verschillende afwerking. Zo werken wij graag met de natuurlijk materialen die in een Hypnos matras zijn verwerkt. Ook zijn wij een groot voorstander van Talalay latex of natuurlatex (top)matrassen, want deze zijn zeer puntelastisch en bieden een geweldig comfort.


Hard of zacht slapen?


In de basis denken veel mensen dat een hard bed het meest geschikt is. Maar veel mensen verwarren het woord “hard” met “ondersteunend.” Want ook een zacht matras kan heel goed ondersteunen. Het gaat erom dat jouw schouders en heupen voldoende kunnen wegzakken, terwijl jouw lende goed gedragen wordt. Zo wordt jouw rug goed ondersteund en voorkom je rugklachten. Bij een steviger matras kan dat uiteraard ook, maar dan moet het matras eigenlijk al wel op maat worden gemaakt.


Ben je een rug-, zij- of buikslaper?


Belangrijk om mee te nemen in jouw zoektocht. Wist je dat 95% van alle buikslapers op een verkeerd matras ligt? Eigenlijk ga je op jouw buik liggen omdat jouw bestaande matras niet goed genoeg voelt of te hard is. Denk er maar eens over na: Wanneer jouw schouder knelt, dan ga je automatisch op jouw buik- of rug liggen. Wanneer je een buikslaper bent, raden wij je aan om een ander matras aan te schaffen. Ga naar een goede speciaalzaak en laat je informeren. Een buikslaper krijgt gegarandeerd op termijn last van zijn of haar nek omdat je nou eenmaal niet door jouw kussen kunt ademen. De buikslaper ligt dus altijd met een gedraaide nek in bed wat op termijn zorgt voor te veel spanning in de nekwervels. Lig je op jouw rug of zij? Dat is een perfecte slaaphouding!


Slaaphoudingen

Heb je het snel warm?
Of misschien altijd net iets te koud? De keuze van jouw matras kan oplossing bieden voor het perfecte slaapklimaat. Denk daarbij ook aan de keuze van jouw dekbed. Heb je een koude kamer? Slaap je graag met het raam open? Heb je een airco in jouw slaapkamer? Heel veel vragen die er écht toe doen. Vraag jezelf ook af of je het warm of klam hebt. Een lekker warm bed in de winter is heerlijk, maar hoeft zeker niet klam aan te voelen!


Het belang van het juiste matras


Je hebt een druk leven, bent elke dag in touw. Dan is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt.

Een goede slaper heeft:

Een sterker immuunsysteem
Wordt minder snel verkouden
Is alerter
Heeft meer energie
Voelt zich fitter


Besparen op jouw matras is eigenlijk ook besparen op jouw kwaliteit van leven. Wil je elke dag vermoeid wakker worden? Of wil je jouw dag lekker fris beginnen en het gevoel hebben de hele wereld weer aan te kunnen… Naast gezonde voeding en voldoende bewegen is goed slapen essentieel voor uw gezondheid. Laat je niet verleiden door een prijs, maar ga altijd voor kwaliteit!

Er is veel te lezen over slaapadvies, maar je kunt natuurlijk ook even een afspraak met ons of onze dealers maken.. Wij vertellen je graag meer!

×