Matras

juni 5th, 2020

Slaapadvies | Hoe vind je het beste matras dat past bij jou?

Goed slapen begint bij het juiste matras. Of het nu voor een boxspring, voor een spiraal- of lattenbodem is. Haarhuis & Jansen biedt een uitgebreide collectie. Want elk matras is anders zoals ook elk lichaam anders is.

Premium beddenmerken

Een goed matras ondersteunt uw lichaam op de juiste manier. Daarom werken wij uitsluitend met de matrassen van de premium beddenmerken:

Wij geloven niet in het “one fits all” principe, deze typen worden vaak aangeboden door internetaanbieders die hun voorraad zo efficiënt mogelijk willen houden. Deze aanbieders kijken niet naar uw lichaam en proberen u te verleiden met het fabeltje dat er één matras bestaat die voor iedereen geschikt is. Onzin.

Waar let u op bij de keuze van een matras?

Welke matrasdrager heeft u?

  • Het juiste comfort haalt u uit de combinatie van matras en bodem. Heeft u een goede lattenbodem? Of boxspring? Voor iedere matrasdrager bestaat er een bijpassend matras. Zo kunt u het beste een pocketveer matras gebruiken op een boxspring. Het is heel belangrijk dat u uw matrasdrager goed controleert. Want zelfs het beste matras ooit, zal nooit goed liggen wanneer u deze legt op een doorgezakte bodem

Materiaal

  • U kunt kiezen uit verschillende soorten matrassen. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen ligeigenschappen. U kunt kiezen tussen een pocketvering-, latex- of traagschuimmatras. Ieder type heeft weer zijn verschillende afwerking. Zo werken wij graag met de natuurlijk materialen die in een Hypnos matras zijn verwerkt. Ook zijn wij een groot voorstander van Talalay latex of natuurlatex (top)matrassen, want deze zijn zeer puntelastisch en bieden een geweldig comfort.

Hard of zacht slapen?

  • In de basis denken veel mensen dat een hard bed het meest geschikt is. Maar veel mensen verwarren het woord “hard” met “ondersteunend.” Want ook een zacht matras kan heel goed ondersteunen. Het gaat erom dat uw schouders en heupen voldoende kunnen wegzakken, terwijl uw lende goed gedragen wordt. Zo wordt uw rug goed ondersteund en voorkomt u rugklachten. Bij een steviger matras kan dat uiteraard ook, maar dan moet het matras eigenlijk al wel op maat worden gemaakt.  

Bent u een rug-, zij- of buikslaper?

Belangrijk om mee te nemen in uw zoektocht. Wist u dat 95% van alle buikslapers op een verkeerd matras ligt? Eigenlijk gaat u op uw buik liggen omdat uw bestaande matras niet goed genoeg voegt of te hard is. Denk er maar eens over na: Wanneer uw schouder knelt, dan gaat u automatisch op uw buik- of rug liggen. Wanneer u een buikslaper bent, raden wij u aan om een ander matras aan te schaffen. Ga naar een goede speciaalzaak en laat u informeren. Een buikslaper krijgt gegarandeerd op termijn last van zijn of haar nek omdat u nou eenmaal niet door uw kussen kunt ademen. De buikslaper ligt dus altijd met een gedraaide nek in bed wat op termijn zorgt voor te veel spanning in de nekwervels. Ligt u op uw rug of zij? Dat is een perfecte slaaphouding!

slaapposities
Slaaphoudingen

Heeft u het snel warm?

  • Of misschien altijd net iets te koud? De keuze van uw matras kan oplossing bieden voor het perfecte slaapklimaat. Denk daarbij ook aan de keuze van uw dekbed. Heeft u een koude kamer? Slaapt u graag met het raam open? Heeft u een airco in uw slaapkamer? Heel veel vragen die er écht toe doen. Vraag u zelf ook af of u het warm of klam heeft. Een lekker warm bed in de winter is heerlijk, maar hoeft zeker niet klam aan te voelen!

Het belang van het juiste matras

U heeft een druk leven, bent elke dag in touw. Dan is het belangrijk dat u goed voor zichzelf zorgt.

Een goede slaper heeft:

  • Een sterker immuunsysteem
  • Wordt minder snel verkouden
  • Is alerter
  • Heeft meer energie
  • Voelt zich fitter

Besparen op uw matras is eigenlijk ook besparen op uw kwaliteit van leven. Wilt u elke dag vermoeid wakker worden? Of wilt u uw dag lekker fris beginnen en heeft u het gevoel de hele wereld weer aan te kunnen… Naast gezonde voeding en voldoende bewegen is goed slapen essentieel voor uw gezondheid. Laat u niet verleiden door een prijs, maar ga altijd voor kwaliteit!

Er is veel te lezen over slaapadvies, maar u kunt natuurlijk ook even een afspraak met ons of onze dealers maken.. Wij vertellen u graag meer!