Natuurlijke materialen

juli 21st, 2020

Waarom zijn natuurlijke materialen in een bed zo comfortabel?

Iedereen kent het wel; op een gegeven moment heb je een nieuw bed nodig. Want je bestaande matras is versleten, je hebt last van rugpijn, je slaapt niet meer lekker in je bestaande bed of je wilt gewoon eens iets anders…
Wellicht een matras van natuurlijke materialen?

Niets bijzonders natuurlijk, want iedereen heeft nou eenmaal een bed nodig en gelukkig beseffen we steeds beter dat slaap een primaire levensbehoefte is.

Maar het vinden van een goed matras is niet altijd even gemakkelijk. In onze vorige blog hebben we je natuurlijk al diverse tips gegeven, maar nu zoomen we graag even in op de geheimen van moeder natuur in ons bed.

Want niets is zo comfortabel als matrassen die bestaan uit de zuiverste natuurlijke materialen, zoals ons beddenmerk Hypnos ze al sinds 1904 maakt.

Hypnos natuurlijke materialen

Welke natuurlijke materialen zijn er in Hypnos matrassen en welke werking hebben ze?

Hieronder vindt u de natuurlijke materialen in onze Hypnos matrassen:

  • Wol
  • Pashmina
  • Bamboe
  • Paardenhaar
  • Katoen
  • Kasjmier
  • Zijde
  • Alpaca
  • Kameel wol

Wol

natuurlijk materiaal wol hypnos

Wol is een zacht, comfortabel en duurzame vezel. Wol werkt eigenlijk als een soort natuurlijke klimaat beheersing in het matras. Het houdt je heerlijk warm in de winter en voelt behaaglijk koel in de zomer.

Tegelijkertijd zorgt het voor de juiste ventilatie en laat het je matras als het ware ademen. Wol is geweldig in het opnemen van vocht (Wol neemt 2x zo veel vocht op als bijvoorbeeld katoen) en zorgt daarmee voor een heel comfortabele slaapomgeving. Wol zorgt ervoor dat de groei van bacteriën, schimmels en huisstofmijten worden afgeremd en dat is natuurlijk wel zo aangenaam qua hygiëne. Topvezel dus! Bekijk de Affinity Wool matras van Hypnos.

Pashmina

pashmina geit

Minder bekend is de pashmina vezel, afkomstig van de Changthangi- of Pashmina geit die leeft in het Himalaya gebergte van India, Nepal en Pakistan. De omstandigheden waarin deze geit leeft zijn bizar: In de winter kan het er -30 graden vriezen terwijl in de zomer de temperatuur er oploopt tot soms boven de 40 graden celcius. En de pashmina geit? Die voelt zich er kiplekker bij :), want zijn vacht beschermt hem met het grootste gemak. In de Monarch Supreme van Hypnos zult u dus altijd uw juiste slaapklimaat houden door deze prachtige natuurlijke vezel.

Bamboe

bamboe

De reuzenpanda is er gek op… Maar wij ook! Want wist u dat bamboe een enorme antibacteriële werking heeft? Daardoor krijgen schimmels of huisstofmijt geen kans in uw matras. Bovendien neemt het 3 tot 4 keer zoveel vocht op als katoen en dat maakt het een perfecte vezel voor in onze Hypnos matrassen.

Paardenhaar

paardenhaar matras

Deze haarsoort is waarschijnlijk één van de meest misbruikte haarsoorten in matrassen. Veel fabrikanten gebruiken het namelijk op de verkeerde manier. Paardenhaar is absoluut geen comfortabel materiaal en zal – mits verkeerd gebruikt – al snel stug gaan aanvoelen. Bij Hypnos gebruiken we paardenhaar enkel als tussenlaag. De stugge haarsoort wordt als het ware verpakt tussen 2 lagen van een zachtere vezel of haarsoort (bijvoorbeeld wol) in. Op deze manier blijft het matras comfortabel zacht aanvoelen en zal zijn natuurlijke veerkracht behouden, terwijl bij de andere merken het matras al snel te stug aan zal voelen. Paardenhaar is een holle vezel. Dat wil zeggen dat het op een heel goede manier vocht kan laten afvoeren. Paardenhaar is dus bedoeld als vochtregulator in bed, maar nooit als comfortlaag!

Katoen

hypnos natuurlijk materiaal katoen

Katoen is van nature al een heel zachte- en luchtige vezel. Daardoor zorgt katoen voor een heel goede ventilatie in uw nieuwe matras. U zult merken dat u minder snel zult transpireren en het matras nooit klam zal aanvoelen… Weer een geweldig staaltje vakwerk van moeder natuur! De vezels absorberen geweldig vocht en tegelijkertijd zorgt het luchtige karakter voor een heerlijk zachte touch. Katoen is ook nog eens sterk en duurzaam, waardoor het niet alleen heel hygiënisch en comfortabel vulmateriaal is, maar ook nog eens lang meegaat. Hypnos verwerkt overigens alleen de haren van de staart, omdat deze haren mooi lang zijn en daarom perfect vocht kunnen afvoeren.

Kasjmier

hypnos natuurlijk materiaal kasjmier

Kasjmier heeft een unieke zachtheid en geeft daarmee een matras een heel luxe gevoel. Maar wist u dat kasjmier ook nog eens de eigenschap bezit dat het heel koel aanvoelt in de zomer en behaaglijk warm in de winter? Het is niet voor niets dat steeds meer mensen onze Affinity Cashmere matras aanschaffen.

Wat een geweldig natuurlijk materiaal is dit om in een matras te verwerken!

Zijde

natuurlijk materiaal zijde hypnos

Zijde is ook zo’n heerlijke vezel uit de natuur. Indien u het snel warm heeft adviseren wij u eens te kijken naar onze Affinity Silk matras. Zijde zal namelijk altijd heerlijk koel aanvoelen. Daarnaast kan lucht zich heel snel verplaatsen in zijde zodat uw matras als het ware ademt wanneer u zich omdraait in bed.. Een verdraaid lekkere vezel dus :).

Alpaca

alpaca natuurlijk materiaal hypnos

U kent ze vast wel: De wollige beesten met hun grappige kop die steeds vaker te vinden zijn in ons land. Maar wist u dat het haar van deze Alpaca een enorm hoge thermische waarde heeft waardoor het matras altijd een automatische airco en verwarming heeft wanneer uw lichaam daarom vraagt? Dit is echt geniaal en zeker eens het proberen waard! Hypnos verwerkt Alpaca in matrassen en de Alpaca topmatras.

Kameel wol

kameelhaar natuurlijk materiaal hypnos

Kameelhaar wordt in onze matrassen verwerkt vanwege de fantastische eigenschappen. Een kameel kan door de warme Sahara wandelen en zich bij +40 graden prettig voelen, omdat zijn vacht de warmte zo mooi reduceert. Een kameel zie je eigenlijk niet snel zweten, want het vocht wordt snel afgevoerd door de vacht. Bovendien is kameelhaar heel zacht en comfortabel wanneer het wordt verwerkt in één van onze matrassen.  Een echte aanrader dus voor mensen die het snel warm hebben en houden van een zacht en droog slaapklimaat.

Tenslotte

Wij hopen dat deze blog u geholpen heeft om de werking van verschillende natuurlijke materialen beter te begrijpen.

Uiteraard bent u voor meer informatie ook van harte welkom in onze showroom of bij één van onze Hypnos dealers.

Onze bedden zijn door het gebruik van de zuiverste natuurlijke materialen ook nog eens duurzaam én volledig recyclebaar. Daarmee geven we deze prachtige wereld door aan de volgende generatie zoals wij hem mochten ontvangen van onze (voor)ouders. Help mee met het schoon houden van onze wereld en kies voor de duurzame bedden van Hypnos!

Hypnos bedden en matrassen
kernwaarden hypnos duurzaamheid