Mattsons Beds

Mattsons Beds

Waarom kiezen voor een Mattsons bed?

Historie

De familie Mattsons zijn echte pioniers wat betreft Scandinavisch slapen. Al sinds 1851 maken zij handgemaakte bedden die uitsluitend gemaakt zijn van natuurlijke materialen! De samenstelling van de natuurlijke materialen in combinatie met de wijze van vervaardigen, maakt dat er een bed wordt creëert waar slapen tot de grootste hoogte gaat. Je wordt nergens meer uitgerust wakker dan in een Mattsons bed.

Mattsons is een echt familie bedrijf, in 1851 begon Isak Mattson met een zagerij in Småland. In 1879 neemt Karl Mattson het familiebedrijf over, hij ziet mogelijkheden voor groei en opent een tweede fabriek nabij Ramkvilla. De nieuwe fabriek is state-of-the-art en heeft zelfs een eigen waterkrachtcentrale. In 1899 neemt Karl’s zoon, Frans (ondertussen de derde generatie), de leiding van de zagerij over. Hij koopt grote delen bos in Småland op, om op deze manier te investeren in de toekomst. Het vervaardigen van bedden neemt steeds een groter deel van de fabriek in beslag, tot er in 1924 wordt besloten een eigen fabriek te starten voor het vervaardigen van hoogwaardige bedden en matrassen. Vanaf dan gaat het snel en krijgt Mattsons binnen no-time de reputatie de beste bedden en matrassen van Zweden te maken. In 1947, onder leiding van de vierde generatie, gaan ze verder met hun zoektocht naar het verbeteren van de vulmaterialen en methodes om de toch al hoge kwaliteit van de bedden te verbeteren. In 1984 verhuizen ze met de fabriek naar Falkenberg. Tot op de dag van vandaag komen hier nog steeds de bedden van Mattsons vandaan.

Vakmanschap

Bij het vervaardigen van een Mattsons bed worden de allerbeste materialen gebruikt, hier worden geen concessies op gedaan. Elk bed wordt met de hand gemaakt in Zweden: van het begin tot het eind. Doordat Mattsons in 1899 veel bossen in Zweden heeft gekocht kunnen ze tot op de dag van vandaag kwalitatief hout leveren voor hun bedden. De bomen groeien langzaam, wat hun robuustheid ten goede komt. Omdat Mattsons hun eigen bossen in beheer heeft kunnen ze rekening houden met de wijze waarop de bomen groeien. Ze staan in voor kwaltiet van het hout en ze houden optimaal rekening met het milieu. Niet geheel onlogisch dat alle Mattsons bedden FSC-gecertificeerd zijn.

Natuurlijke materialen

Van vlas, katoen, paardenhaar tot aan kokosvezels, Mattsons gebruikt alleen natuurlijke materialen in haar bedden. Zo staat wol erom bekend dat het bij warm weer verkoelt en bij koud weer verwarmt. Tevens is het de perfecte partner om te combineren met paardenhaar en katoen. Katoen heeft de goede eigenschap dat het zacht en sterk is. Een eigenschap van paardenhaar is dat elke gekrulde paardenhaar werkt als een kleine veer. Een andere eigenschap van paardenhaar is dat het werkt als een miniatuurluchtweg: elke streng is een holle buis die wordt geleverd met een microscopische capillaire werking, waardoor vocht wordt verwijderd en frisse lucht wordt opgenomen. Door deze natuurlijke materialen met elkaar te combineren ontstaat er een perfecte balans die ervoor zorgt dat je ongestoord kan slapen en uitgerust wakker wordt.


De collectie

Er zijn acht verschillende modellen die elk vijf opties hebben. Zo kunnen we aan elke specifieke slaapwens voldoen. Elk model is voorzien van een specifieke box, matras, topper, hoofdbord en pootjes.

Nieuwsgierig geworden naar de collectie van Mattsons bedden? Download hier de brochure

Een kleine impressie van het bezoek aan de Mattsons fabriek:
×