Internationale Dag van de Slaap

maart 18th, 2021

Internationale dag van de slaap – World Sleeping Day

Vandaag is het weer zover: traditioneel vieren we de eerste vrijdag voor de lente: de Internationale Dag van de Slaap, ook wel World Sleeping Day genoemd.

goede nachtrust

Waarom vieren we de Internationale dag van de slaap?

Wat ons betreft is dat een simpele vraag.. Want bij Haarhuis & Jansen Bedden zijn we dagelijks bezig mensen beter te laten slapen. Bovendien zijn we gek op feestjes!

De manier waarop we de Internationale Dag van de Slaap vieren is overigens per land verschillend.  In België hebben ze er een heuse “uitslaapdag” van gemaakt. We geven ze groot gelijk!
Want hoe lekker is het om tegen je baas te kunnen zeggen (of tegen de school van de kinderen :)) “Reken de eerste uurtjes maar niet op mij, ik vier een heel speciale dag!”
Wij zullen onze Belgische leverancier Kreamat vandaag tot een uurtje of 11.00 niet lastig vallen.. Slaap lekker!

In Nederland wordt er op deze dag vooral aandacht gevraagd voor de gevolgen van een slechte nachtrust en de aandoeningen die een slechte nachtrust kunnen veroorzaken.
Wordt het niet eens tijd dat we een voorbeeld nemen aan onze Zuiderburen?

 

Brits onderzoek

Als we ons verdiepen in slaap gerelateerde problemen, komen we uit bij een Brits onderzoek.
Niet toevallig, want in Engeland zit ook onze grootste fabrikant van matrassen en boxsprings, opgebouwd uit enkel natuurlijke materialen, namelijk Hypnos bedden.

In dit onderzoek wordt verband gelegd tussen weinig slaap, dementie en andere ouderdomsziektes. Het blijkt zelfs dat één week lang minder dan 6 uur slaap per dag al ruim 700 genen kan schaden in ons lichaam.
Van die gedachten alleen al hebben wij al weer zin om ons bed in te duiken…

hypnos matras vakmanschap
 

Zweden

In Zweden, het land van natuur en gezondheid, is aangetoond dat er een direct verband bestaat tussen te weinig slaap en overgewicht.
Wij komen regelmatig in dit prachtige land, want onze leverancier van Scandinavische bedden Viking beds of Sweden is er gevestigd.
In Zweden is het belang van slapen en het hebben van ontspanning zoveel meer ingeburgerd, dat je er veel minder mensen vindt met overgewicht.

vakantie in Zweden
 

Wist u dat u eerder verkouden wordt wanneer u te weinig slaapt?

In Zwitserland, het land waar wij onze dekbedden laten produceren in het Zwitserse atelier van Dauny is aangetoond dat te weinig slaap zorgt voor een verhoogde waarde van ontstekingsstoffen in je bloed.
Die verhoogde waarden zorgen er onder andere voor dat je je vermoeid zult voelen én dat je vatbaarder bent voor onder andere een verkoudheid.

verkoudheid slapen

Maar goed.. genoeg verteld over schadelijke gevolgen door te weinig slaap.

Goede nachtrust

Bij Haarhuis & Jansen vertellen we u liever hoé u beter kunt slapen en wat u daar allemaal voor terugkrijgt.

Wist u dat een goede slaper alerter, positiever, gezonder en succesvoller is?

Als slaapexperts helpen wij u graag beter slapen. Bekijk snel onze slaaptips of maak een afspraak met uw dichtstbijzijnde verkooppunt.

Meer informatie:
www.haarhuisenjansen.nl
www.hypnosbedden.nl
www.vikingbedden.nl
www.kreamat.be/nl